Telenor Sverige och Bredbandsbolaget slås ihop

Telenor Sverige och Bredbandsbolaget slås ihop

Telenor Sverige och Bredbandsbolaget slås ihop

Telenor Sverige och Bredbandsbolaget slås ihop
Telenor Sverige och Bredbandsbolaget blir ett och samma bolag

Telenor Sverige och Bredbandsbolaget slås från och med idag ihop och blir ett och samma bolag med samma namn. I och med det blir Telenor en helhetsleverantör inom bredband, TV och mobil kommunikation.

Telenor Sverige och Bredbandsbolaget har de senaste 13 åren delat både logotyp och organisation. Idag tar man det sista steget i sin relation och konsoliderar bolagen under samma namn. Även Glocalnet omfattas av sammanslagningen. I och med sammanslagningen visar Telenor Sverige ännu tydligare än tidigare att bolaget är en helhetsleverantör inom både fast och mobil kommunikation.

– Man kan säga att vi har varit förlovade i över tio år då vi har delat både logga och organisation. Nu gifter vi oss och tar samma namn och blir därmed en ännu tydligare utmanare på marknaden, säger Patrik Hofbauer, vd för Telenor Sverige.

Bredbandsbolaget grundades 1998 av bland annat it-entreprenören Jonas Birgersson. Telenor köpte bolaget 2005 av EQT. 

– Sammanslagningen gör oss till en ännu starkare spelare som helhetsleverantör då vi kan realisera synergier i vårt erbjudande mellan fast och mobil kommunikation för att möta våra kunders behov. Idag är vi mer rustade än någonsin för att hjälpa våra kunder i deras digitala liv, både nu och i framtiden – både privat och på jobbet, säger Patrik Hofbauer.

Så påverkas kunderna

Bredbandsbolaget har fler än 600 000 fiber- och bredbandskunder och knappt 500 000 tv-kunder som nu får Telenor som tjänsteleverantör. Både befintliga och nya kunder kommer att erbjudas nya smarta paketlösningar och förmånliga erbjudanden. Bredbandsbolagets befintliga privatkunder kommer i samband med sammanslagningen inte att få några förändringar i sina nuvarande tjänster.

För Telenors företagskunder innebär sammanslagningen att Telenor nu blir en helhetsleverantör för företag i alla storlekar med alla slags behov. Telenor tog nyligen dessutom ett större grepp på företagsmarknaden i Sverige genom förvärvet av Telenor Inpli – ett av Skandinaviens ledande nätverks- och säkerhetsföretag. Telenor kan i och med förvärvet av Telenor Inpli och sammanslagningen med Bredbandsbolaget nu hjälpa sina företagskunder på deras digitaliseringsresa både på kort och lång sikt.

Till Telenors webbplats

Publicera kommentar