Drönare ska leverera mat i Värmdö tack vare nytt samarbete

Aerit drönare för matleverans i Värmdö

Drönare ska leverera mat i Värmdö tack vare nytt samarbete

Tack vare ett nytt samarbete mellan Aerit, foodora och Tele2 kommer invånarna i Värmdö Kommun snart att kunna njuta av bekvämligheten att få mat levererad med drönare direkt hem till sin dörr, med start i maj.

Aerit, som är ett företag i Stockholm, jobbar med drönare för att leverera saker. De har gjort en plan med foodora, som är kända för att leverera mat, och Tele2, som ger internetanslutning, för att leverera mat på ett nytt sätt. ”Vi är glada för att jobba med foodora och Tele2. Vi vill göra det lättare för folk att få saker de behöver utan att skada miljön,” säger Alexander Perrien, chef på Aerit.

Drönarna kan flyga långt bort och leverera till hus inom ett område på 100 kvadratkilometer. Detta betyder att folk som bor där kan beställa saker och få dem levererade snabbt hem.

”Det är första gången i Europa som drönarleveranser blir verklighet. Vi vill ge våra kunder den bästa servicen med den senaste tekniken”

Daniel Gustafsson Raba från foodora

Han tycker också att alla ska kunna få snabba leveranser, inte bara de som bor i stora städer.

Tele2, som hjälper till med tekniken för att drönarna ska kunna leverera, ser detta som början på något nytt. ”Vi använder vår 5G-teknik för att göra leveranser enklare och smartare,” säger Stefan Trampus på Tele2.

Aerits drönare, kallade Nimbi, är speciella för att de kan lyfta och sätta ner paket med en vinsch. De kan bära upp till 4 kg och är designade för att fungera i olika väder och tider på dygnet.

Sedan Aerit startade 2021 har de fått tillstånd att flyga sina drönare och har redan testat att leverera mat med drönare i Sverige.

Det här nya sättet att leverera mat med drönare börjar i Värmdö i maj och kan ändra hur vi får våra paket i framtiden.

Källa: Pressmeddelande

Publicera kommentar